Hvor i verden er det lov til å kjøre snøscooter

MHP

Steile entusiast
25 Feb 2014
3.391
1.808
Hammerfest
I denne tråden skal vi finne ut hvor i verden det er lov til å kjøre snøscooter. Da er det fornøyelseskjøring det er snakk om. I dette første inlegget vil jeg oppdatere en liste over alle landene/områdene i verden det er lov. Når listen er så godt som fullført vil jeg merke alle stedene av på et verdenskart og publisere det i førsteposten. Jeg starter listen med land alle på forumet burde vite at tillater snøscooterkjøring.

Liste over land/områder det er lov til å kjøre snøscooter:
- Norge (foreløpig bare Finnmark og Nord-Troms)
- Sverige
- Finland
- USA
- Canada
- Russland
- Polen
- Tsjekkia
- Italia
- Andorra
- Estland
- Litauen
- Latvia
- Japan
- Sveits

Listen blir oppdatert fortløpende.
 
Sist redigert:
Såg filmen "Planet Snowmobile" kor dæm kjørte i et lite land mellom Spania og Frankrike kalt Andorra.
 
  • Liker
Reaksjoner: N.A84
Er vel lettere å liste opp hvilke land det ikke er lov å kjøre...

Hva mener du? Jeg trodde snøscooterkjøring ikke er lovlig i de fleste land, eller tar jeg feil? Som det ble sagt i Planet Snowmobile, "...snowmobiling is far from allowed everywere...", sant?
 
Everywhere betyr "hvor som helst". Akkurat samme setning du siterer, kan brukes om bil...
 
For det første, snøscooterkjørng trenger en viktig ting, nemlig snø, og snø finnes ikke overalt. For det andre er det ikke alle land som har snø som tillater snøscooterkjøring. Det er det vi skal finne ut i denne tråden. Vi skal finne alle land og områder det er lov til å kjøre. En fjellkjede kan være et slikt område. Vi kan gjerne ramse opp alle land, områder og fjell som har snø og det kjøres snøscooter i. Påenget er at når vi er ferdig skal vi ha en liste over dem i førsteposten.
 
Har ikke noe i mot en liste over land der skuter faktisk er lov, for alt man vet så kan det dukke opp ett ganske spennende land som ikke er så langt unna som f.eks usa og canada. Hva som er lov og ikke lov i norge er nesten ikke noe å bry seg om da det meste er ulovlig, mener ikke at man skal gi faen i lover og regler men at norge er langt i fra ett land man tar med i en diskusjon angående ting som dette. Fornøyelse og norge er dårlig blanding.
 
Sist redigert:
De som er enige med N.A84 kan hjelpe til med å fullføre lista. Resten kan lage seg en egen tråd å kverulere i.
 
Det er vel lov og kjøre i de fleste land. MEN det er vel diverse restriksjoner i di forskjellige landene/plassene. Kan vell ikke kjøre "fritt" etter det jeg har forstått. Skulle jo fått med di forskjellige reglene i på de forskjellige plassene.