GENERELT Planer for kommende sesong(22/23)?

smaug1

Scooterfanatiker
Medlem av ledelsen
7 Apr 2013
6.416
2.013
Kunes
Tenker å starte en tråd om hvor andre forumbrukere tenker om kommende sesong så da får jeg begynne.
Vi(jeg og samboer) sannsynligvis pakket bort maskinene for sesongen med mindre de to kommende helgene melder veldig fint vær da. Ble ikke så mange km i år av ulike årsaker. Mest egentlig at man er blitt en smule kresen på vær og vind og en samboer som foretrekker sol og varme når det skal båles.
Nå har vi snakket litt om hva vi ønsker å gjøre mer av neste sesong og hva vi ikke er like gira på. Jeg har snakket litt om å bytte fra Xterrain 850 til Expetidion XTR 850. Mye pga måten man kjører nå ift tidligere tider.
Vi blir nok å kjøre mer på øya(Hammerfest) for å sitte mindre i bil på vei til scooterterreng og heller ta kortere dagsturer med pikkpakk på scooteren.

Så kommer samboeren med en lurere ide, nemlig å bytte hennes 17mod Freeride 146 med en Expedition XTR da hennes scooter har gått lengst og er eldst. Utfordringen da blir å få min Xterrain til å bli med "samboervennlig". I første omgang må jeg sikkert ta bort DRT clutching og montere originalt clutching, kanskje montere likt oppsett som Backcountry 850. Den er veldig rapp/aggressiv på gassen så å kjøre sakte med slede er ikke dens sterkeste side.
 
Ingenting nytt under solen her...

Kun vanlig service av eksisterende stall med unntak av nytt øvre drev 23t vs 21t på turbo experten. Ny olje på kjedekasse, fett i boggie, sjekk av beltet, justering av reim, sjekk av plugger og kjølevæske.

Variator service(primær) på 154" summit, nye ramper(de som sto i hadde ujevn humpete overflate..), nye glidere, ruller, o-ringer og ny original fjær i primæren. Bytta til ny original fjær i sekundær rett før påske. Ny olje på kjedekasse, fett i boggie, sjekk av beltet, justering av reim, sjekk av plugger og kjølevæske.

Fruas summit har fått ny olje på kjedekasse, fett i boggie, sjekk av beltet, justering av reim, sjekk av plugger og kjølevæske.

Ellers en fin runde med barfrost i midt-Norge/Jämtland nå, så det er i grunn klappet og klart for snø...
 
Planer har en alltids, men å gjennomføre; det blir gjerne noe helt annet. Reegaden har bare fått et enkelt oversyn, fett i alle nipler, justering av reim og belte + vask og polering. Rangeren har blitt "beredskapsskuter" for unga, men siden ingen av de hadde tid til å være med på tur; står`n ubrukt etter en grundig gjennomgang i fjor sommer. Burde kanskje helst selges og bruke penga på å leie, de få gangene den yngre generasjon vil være med på tur.
Det blir aldri verken mange eller lange turer og alltid i finvær, så det største ønsket er vel -5 grader og blå himmel hver helg fra nyttår til lenge etter påske. Turer ut for å fiske eller bare grille pølser.
Titan skal jo på verksted for disse tank-greiene. I mellomtida har jeg montert elektrisk styring til slådd og sporsetter. Håper bare batteriet rekker til. Har vært ute for motorstopp langt ute i Huttaheiti, med en hjuling med belter. Tenkte at skjæret var perfekt til å hente snø og planere, men uten tanke for at batteriet var sånn ca 16AH :mad:. Største ønske må vel rett og slett være at Polaris snart får ut finger`n og får distributert nødvendige deler ut til forhandler og at dè "rydder benken" for motorsager, padder og annet krimskrams; og prioriterer "vinterkunder"
 
Jeg har bestemt at etter bilkjøpet vårt, skal vi vente med scooterbytte, i allefall til ut i sesongen. Det er ingen hast. Hadde primæren ute på lynxen og satt inn orginale vekter igjen. Nålelagrene/rullene var tørre så demonterte de og fettet de opp med isoflex. Kommer sikkert til å bestille de nye og ha liggende. Er litt spent på hvordan den er å kjøre nå, kanskje den blir giret ned en tann eller to for sledekjøring. Ser jo på skivene at det blir mye kjøring akkurat rundt tomgang.
 
Planer for sesongen er rett og slett å kjøre så mye scooter som mulig. Også legge tilrette for at frøkna kan være oftere med. Da ta hennes scooter hjem til Hammerfest istedenfor å ha den på hytta konstant (som vi forsåvidt har lagt for salg uansett). Da blir det enklere med korte ettermiddagsturer/dagsturer i Hammerfest/Skaidi

Etter å kjørt Khaos 850 146" forrige sesong fant jeg fort ut at en litt mer løyperettet maskin passer bedre til mitt bruk. Savner SKS 146 som jeg kjørte i 2020, den syns jeg er mer eller mindre perfekt. I 2021 kjørte jeg en Switchback Assault 850 og har for det meste gode minner fra den. Snowchecka en mer eller mindre identisk til denne sesongen. Noen få ting planlegges å gjøre endringer på for å få den mer lik en SKS. Tenker å hive på Talon M66 beltet jeg har igjen etter Khaosen. Ser også på 1" offset spindler så det blir 40.5" bredde mellom skian. Giring er originalt lik SKS 146 så setter opp variatorer slik jeg hadde de på SKSn i 2020. Da bør dette bli en meget rå maskin! 😎
1666896000940-productstill.png
 
  • Liker
Reaksjoner: Nils A og RS