LYNX Utrulig tung å starte

Lynxeigar

Medlem
10 Jan 2022
6
0
Ulvik
For å få motoren til å svive rundt må eg bruke startknapp og dra hardt i snora i tillegg, so er eit eller anna som er treigt i motorrommet. Når eg først får start går motoren som normalt, men med ein slags tikkelyd. Noken som har vore borti liknande?
Gjeld ein Lynx Adventure 600 SDI 2010
 
Sovidt eg klara å bevega på akslingen. Mistenke skjering på ein sylinder eg og. Men når eg starte den går den på begge sylindrar virka da som.
 
Hadde en Indy Trail m/488 motor for mange år siden som skjærte seg. Den ble etterhvert mer og mer tungstartet, helt til den ikke ville gå lenger, men når den først gikk så oppførte den seg som normalt, også på sin siste tur. Det var full skjæring med stempelringer kilt mellom stempel og sylinder.
 
Helt klart. Kan lyse inn eksosporter å se hvordan det ser ut men det jo begrenset hva man ser. En kompresjonsmåling først kan også være greit.
 
No har eg skrudd av toppen og løsna sylinderane. Kan konstatera at eine stempelet glir lett opp og ned, og det andre heng bom fast.
Har ikkje fått ut motoren og fått sjekka sylinderveggane endå. Bør eg bestilla stempel og sylinder med ei gong, eller kan sylinderen brukast om ripa ikkje er for djup?
 
Trur du skal vente med å bestille deler før du har tatt av begge sylidrene. Ene stempelet sitter fast, mens det andre beveger seg sier du? Da må jo enten kryssbolten, råden eller veiva være knekt. I de to siste tilfellene skulle den vel ikke ha gått i det hele tatt tenker jeg, men en vet jo aldri. Det bør jo høres godt om no sånt har skjedd da, ujevn gange, lav tomgang og rakling.