Bruk brekket på bilen din!

pille

Medlem
18 Nov 2011
14
28
Level
1
Tildelinger
1
Vet ikke hvor mange her inne det gjelder, men vil bare komme med en oppfordring til alle ;) Bruk brekket på bilen din, alltid. Det er ikke kult og være personen som får en rullende og føreløs bil i ryggen, og deretter blir dratt med under bilen, henger opp foten, og stuper kråke under. Det er nok sikkert ikke kult å være eier av en bil som skader en annen person heller, uten at jeg har noe erfaring med det (heldigvis!). Jeg var forholdsvis "heldig" da jeg kom fra det med et brukket lårbein (som ble operert med sperremargnagle), punktert lunge, røket korsbånd(ikke operert og pdd skal ikke opereres) og sideleddbånd i kneet, "oppbanka" ankel og diverse brannsår. Dette er et halvt år siden, beinet funker enda ikke ordentlig, i tillegg til at jeg nå sliter med flashbacks osv. Her er vg-artikkel

Dog kan det sies at min erfaring er at traumemottaket på Ullevål fungerer meget bra, og at det tross alt var litt kult å få fly ambulansehelikopter i morfinrus (og pakka inn i bobleplast!) ;) Uhell kan skje, men om man drar på brekket, og sjekker at det funker, så kanskje man kan forhindre noen! :) Så håper jeg at beinet mitt funker bra nok til å få en knakanes go skutersesong på ny skuter, selv med ortose på kneet (er temmelig støl i låret etter bare ei mil i dag, men går seg vel til!). Så bruk brekket for det det er verdt, please! Og godt nyttår :)
ups.png
 

RS

Primus Motor
Medlem av ledelsen
11 Jan 2006
4.106
2.260
Level
9
Tildelinger
1
Fytti grisen...! God bedring til deg :eek: hell i uhell kan man kanskje si ja. Kunne gått langt værre det der.
 

Sunvang

Administrator
Medlem av ledelsen
1 Feb 2009
7.724
5.039
Level
10
Tildelinger
7
Telemark
Satan... Det der ser surt ut :( Fikk selv kneet ut av ledd for nesten to år siden, som resulterte i korsbånd og leddbåndskade, har hatt to opperasjoner siden men er langt ifra bra enda. Er fortsatt god slark i det så det vipper over feil vei til venstre.

God bedring! :)
 

KON

Medlem
28 Feb 2010
2.436
1.426
Level
3
Tildelinger
8
målselv
huff, for ei trasig historie.. Vet mange som ikke bruker brekket på vinteren pga at dem er redd det skal fryse, sekv har jeg alltid brukt handbrekk om så jeg parkerer på flatmark og det har resultert i at jeg aldri har hatt noen feil med det eller at det har frosset for meg..
Min tidligere samboer brukte ikke brekket pga redd for at det skulle fryse men etter MYE overtaling så begynte hun og å legge til den vanen og dra det til hver gang så vips, problemene løst..

Uansett, god bedring og håper virkelig foten en gang blir som den en gang var :)
 

pille

Medlem
18 Nov 2011
14
28
Level
1
Tildelinger
1
Tusen takk for alle ønsker om god bedring! :D Var ikke meninga at det skulle bli en sånn "det-er-så-synd-på-meg-tråd", men også som en påminnelse om hva som kan skje om man ikke bruker brekket. Vet og om mange som ikke bruker brekk om vinteren. Bilen som kom over meg sto i følge eier i gir.

Sunvang: Vet ikke om du sliter med ustabilt kne når du kjører scooter. Men en idé kan være å bruke en ortose for å hjelpe og støtte opp. Jeg bruker denne, hjelper til med å holde varmen også så ikke kneet blir så stivt i kulda! :D